Permanente Make-Up Helmond

Permanente make – up Helmond. (micropigmentatie)

 

” Het geheim van een natuurlijke uitstraling.”

 

Schoonheidssalon Le-Kes-Skin is het adres voor Permanente make- up Helmond. Wilt u ook genieten van de vele voordelen van een goed aangebrachte permanente make – up dan bent u bij schoonheidssalon Le-Kes-Skin aan het juiste adres. Ik heb mijn opleiding afgerond bij Nouveau Contour, het meest toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. Daarnaast ben ik in het bezit van een GGD vergunning permanente make up en werk ik volgens de LCHV richtlijnen. Hygiëne, deskundigheid, oog voor perfectie en de nieuwste computergestuurde apparatuur, dit is uw garantie voor kwaliteit bij schoonheidssalon Le-kes-skin!

 

Wat kan permanente make – up van schoonheidssalon Le-Kes-Skin voor u betekenen?

 

Permanente make- up biedt veel voordelen ten opzichte van gewone make- up. Het is de manier om uw wenkbrauwen, eyeliner of lipliner altijd perfect te hebben. U hoeft niet meer elke dag u make- up aan te brengen. ‘s Ochtends opgemaakt wakker worden en niet meer aan de slag met uw wenkbrauwpotlood/poeder, eyeliner of liplinerpotlood.  Hiermee spaart u tijd en voor velen die geen handigheid hebben in het aanbrengen van make- up is dit een uitkomst!  Tevens kan het ook een goede oplossing zijn voor personen die allergisch zijn voor bepaalde bestanddelen die in gewone make- up aanwezig kunnen zijn.

Schoonheidssalon Le-Kes-Skin kan door het aanbrengen van permanente make- up een goede uitkomst bieden aan mensen die door bv. Alopecia (plaatselijk of totale haaruitval) of vaak epileren geen wenkbrauwen meer hebben.

 

Vragen en antwoorden.

 • Wat is permanente make- up?

Permanente make- up is het inbrengen van pigment vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultra dunne naald wordt er een huidvriendelijke vloeistof(pigment) in de huid ingebracht. Schoonheidsalon Le-Kes-Skin werkt alleen met Europees goedgekeurde pigmenten.

 

 • Voor wie is permanente make- up (pmu) geschikt?

 

 • Permanente make-up is geschikt voor zowel vrouwen en mannen.
 • Ook zeer geschikt voor personen met een gevoelige of allergische huid.
 • Als u geen tijd heeft of wilt maken om u op te maken.
 • Wanneer u dunne, ongelijke of geen wenkbrauwen heeft.
 • Als u smalle lippen, vage contourlijnen of geen strakke liplijn heeft.
 • Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien i.v.m. transpireren.(geen vlekken en of uitlopende make- up.)
 • Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
 • Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
 • U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig vind om u zelf op te maken.
 • Wanneer u veel sport, zeker wanneer u veel zwemt.
 • Wanneer u frequent een bezoek aan de sauna brengt.

 

 • Hoe verloopt een behandeling?

Voor we starten met het pigmenteren zal er eerst een informed consent(vragenlijst) samen met u worden doorgenomen.Vervolgens wordt de gewenste wenkbrauw of lipliner getekend. Daarna bepalen we samen de kleur en zetten we de eventuele verdoving. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 2 tot 2,5 uur duren. Dit is inclusief voorgesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijke resultaat omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling krijgt u een formulier mee waarop de nazorginstructies staan vermeld met daarbij een aftercreme. Tevens leg gen wij  u mondeling ook alles uit. Na 6 a 8 weken komt u terug voor de nabehandeling. Deze nabehandeling zit bij de prijs inbegrepen. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen van het pigment weer op te vullen. Deze behandeling zal ongeveer een half uur tot een uur in beslag nemen.

 

 • Doet een behandeling pijn?

Een behandeling is niet gevoelloos, maar iedereen reageert er anders op. Wij gebruiken een aangename behandeltechniek. Als u het prettig vind kunt u bij uw huisarts emla crème aanvragen voor eventuele verdoving.

 

 • Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Afhankelijk van de plaats van permanente make- up, de huid zal de pigmentatie in de loop van tijd vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke celvernieuwing en het invloed van uv-licht. Wij  geven daarom ook altijd als advies om factor  50 te gebruiken (op de plaatsen waar  u permanente make- up heeft) als u gaat zonnen. Tevens is de huid van ieder individu weer anders. Wij geven het advies om ieder jaar terug te komen voor een touch-up behandeling. Hierdoor blijft u permanente make- up mooi van kleur en vervaagd het niet naar niets.

 

 • Zijn de naalden hygiënisch?

Bij elke behandeling wordt er een nieuwe steriele naald gebruikt. De naald wordt vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling word er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij  zijn GGD gecertificeerd en werk uitsluitend volgens de LCHV richtlijnen van de GGD.

 

 • Is permanente make-up veilig?

Ja, er wordt uitsluitend gewerkt volgens de strenge Hygiene-Arbeidsomstandigheden-en Milieu Code (H.A.M-code) welke door de Anbos is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt er bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

 

 • Waar moet ik opletten voor de behandeling?

Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol verdunt het bloed, waardoor het pigment minder goed zal hechten.

Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirine, ibuprofen, naproxen) paracetemol mag wel.

Vitamine E: vitamine E werkt als bloedverdunner.

Corticosteroïden crème of zalf(ter plekke): 6 maanden wachten na beëindiging van kuur.

Bloedverdunners:  24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners innemen ( indien mogelijk ) Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie.

 

 • Ik krijg binnenkort chemotherapie. Is permanente make- up iets voor mij?

Permanente make- up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen nog steeds zichtbaar zijn wanneer uw eigen wenkbrauwharen uit gaan vallen na de chemotherapie.U kunt permanente make- up het beste laten aanbrengen voordat u aan de chemotherapie begint. Voor ons is het prettig dat wij u nog kunnen zien wanneer alle wenkbrauwhaartjes nog aanwezig zijn zodat we de behandeling hierop kunnen aanpassen. Wij vragen wel om goedkeuring van u behandelend arts (oncoloog) mede doordat hij of zij dan ook direct op de hoogte van de behandeling is die u wilt ondergaan.

 

 • Gaat de huid zwellen tijdens de behandeling?

Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden, maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt u dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.

 

 • Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Natuurlijk. Permanente make-up is niet bedoeld voor een eventuele avond make-up. Het dient er met name voor om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

 

 • Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage?

Op het oog lijkt permanente make- up hetzelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanente make- up wordt ingebracht in de eerste huidlaag. Bij tatoeëren wordt het pigment in de onderste derde huidlaag aangebracht. Doordat de naald dus dieper gaat bij een tatoeage wordt het pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden.

 

 • Wat is een informed consent?

Een informed consent is een lijst met vragen die voorafgaand aan de behandeling ingevuld moeten worden. Wij nemen eventuele contra-indicaties met u door omdat permanente make- up in combinaties met een aantal medicijnen of ziekten niet aan te raden is. In sommige gevallen kunnen we in overleg voorzorgsmaatregelen nemen. In sommige gevallen kan een behandeling niet plaatsvinden, in dat geval is dat vervelend maar in uw eigen belang.

 

 • Bent u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is permanente make- up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

 

 • Hebt u last van een koortslip (herpes simplex)?

Als er regelmatig een uitbraak voorkomt is het af te raden een lip pigmentatie uit te laten voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lip lijn ontstaat. Als de koortslip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een lipbehandeling geen probleem. U moet wel de nodige voorzorgmaatregelingen in acht nemen.(5 dagen voor de permanente make up behandeling Zovirax tabletten innemen of behandelen met zovirax crème. Ook ongeveer 1 week nabehandelen met Zovirax crème).

 

 • Kan en mag ik contactlenzen dragen tijdens en na de behandeling?

Alleen tijdens het plaatsen van de eyeliner mag u geen contactlenzen dragen tijdens de behandeling. Indien u contactlenzen draagt, gelieve uw bril mee te nemen op de dag waarop u behandeld gaat worden.

 

Enkele punten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling:

KLEURINTENSITEIT: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleuraanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen.Houdt rekening met het feit dat bv. wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen.

HYGIENE: Om hygiënische reden mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make- up met uw eventuele vakantieplannen. Ons advies is minimaal 2 weken van te voren.

UV-LICHT:Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende 8 dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank.

ZWELLING: De eerste dagen na de behandeling direct na het aanbrengen van permanente make- up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen en moeten uit zichzelf loslaten anders kan dit het resultaat beïnvloeden. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make- up uw ogen op te maken.

 

Bent u er nog niet helemaal zeker van of dat permanente make- up iets voor u is?

Heeft u oude permanente make-up die u gecorrigeerd wilt hebben?

Wilt u permanente make- up eerst beter leren kennen alvorens een afspraak te maken?

Neemt u dan gerust contact op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek.(het intakegesprek is geheel kosteloos)

 

Telefoonnummer: 06-42806118

Of u kunt ook contact opnemen via: le-kes-skin@hotmail.com